Διημερίδα “Για το Σχολείο και την Οικογένεια” Εκπαιδευτικά Εργαλεία και δράσεις στο σύγχρονο σχολείο. Μάιος 2023

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική διημερίδα ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που οργανώθηκε από το 3ο δημοτικό σχολείο Άργους το διήμερο 13 και 14 Μαΐου 2023.

Στοχεύοντας στην εξωστρέφεια του σχολείου, στη συνεργασία με άλλους φορείς αλλά και εξαίρετους επιστήμονες, προσεγγίζοντας κριτικά τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα και μέσα από την προσπάθεια για την αξιοποίηση σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων, είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε με επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και γονείς από την ευρύτερη περιοχή μας, μέσα από την ευκαιρία που μας έδωσαν οι εξαιρετικές σε περιεχόμενο εισηγήσεις, αλλά και τα θαυμάσια οργανωμένα εργαστήρια των εκλεκτών επιστημόνων που συμμετείχαν.

Έγιναν ουσιαστικές συζητήσεις πάνω σε καινοτόμες προτάσεις για τη διδακτική αξιοποίηση του λάθους και την εισαγωγή των τεχνών και του θεάτρου στην καθημερινή εκπαιδευτική λειτουργία. Παρουσιάστηκαν ψηφιακά εργαλεία και λογισμικά για την εκπαίδευση που βοηθούν ουσιαστικά τους εκπαιδευτικούς στη λειτουργία τους, αναπτύχθηκαν θέματα της ασφάλειας στο διαδίκτυο, της ψηφιακής αφήγησης ως εργαλείο δημιουργικότητας, καθώς και τρόποι χρήσης των ηλεκτρονικών ψηφιακών πυλών και δημιουργία ιστοσελίδων.

Μας απασχόλησαν και μας έδωσαν αφορμή για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων τα θέματα των ορίων στα παιδιά, της ανάπτυξης υγιών σχέσεων μέσα στην οικογένεια, αλλά και οι τρόποι για την αποτελεσματική προετοιμασία των μαθητών στο σπίτι, το ασυνείδητο πεδίο της τάξης και ο πάντα επίκαιρος Rogers με τις έννοιες της ενσυναίσθησης και της άνευ όρων αποδοχής του άλλου. Τέλος αναπτύχθηκαν προτάσεις για τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο σχολείο για τα ΑΜΕΑ.

Ευχαριστούμε θερμά τους ψυχολόγους, Γιάννη Σαρηγιάννη, Νάντια Τσουλουχά και Δημήτρη Ρέμπελο, την κοινωνική λειτουργό Πένυ Νέζου, τους εκπαιδευτικούς Νάγια Γρίλλια, Στέλιο Καρατάσο, Ιωάννα Φιλίνη, Δέσποινα Χατζηγεωργίου, Βίκυ Τσόκολα, Νίκη Κωνσταντινίδου, Αθανασία Τζιαφούλια, Κατερίνα Συρίγα και Παναγιώτη Μουσταΐρα για την επιμέλεια των εισηγήσεων και των εργαστηρίων.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές της ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ, το τμήμα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και τους καθηγητές τους Ελένη Λαΐου και Ανδρέα Σταματίου για τα υπέροχα γλυκά που δημιούργησαν και πρόσφεραν στους συμμετέχοντες, καθώς και το βιβλιοπωλείο «εν γνώσει» στο Κουτσοπόδι Άργους του Γιώργου Γιαννικάκη, για τη χορηγία της γραφικής ύλης για τη διημερίδα.

347392267 256237073592960 4134619824532600243 n
Ανώνυμο σχέδιο 13 1
Please follow and like us: