Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου μας στην ομάδα Social Media GIG Erasmus+

Η ομάδα των social media ΜΚΔ της σύμπραξης Erasmus+2021-2-EL01-KA210-SCH-000050330 δημιουργήθηκε για την διευκόλυνση της ενημέρωσης και της διάχυσης των επιμέρους δράσεων της σύμπραξης μικρής κλίμακας  εφόσον σχεδόν όλοι οι αποδέκτες της τοπικοί, εθνικοί και διεθνείς  έχουν πρόσβαση σε αυτά,  με απώτερο  σκοπό να βοηθήσει στον αντίκτυπο και τη βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων της.  

Η Δημιουργία της έλαβε χώρα ομάδας στα breakout rooms της Διαπεριφερειακής Συνάντησης Επικοινωνίας GIG με εκπροσώπους την Ουρανία Σαρρή Σύμβουλο ΠΕ06 Αργολίδας Κορινθίας και την εκπαιδευτικό του σχολείου μας Δέσποινα Χατζηγεωργίου ΠΕ06 και συμμετέχοντα μέλη εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο σχολείο μας φέτος όπως η Κατερίνα Συρίγα ΠΕ70 και την Παυλίνα Νικήτα ΠΕ70 αλλά και εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν πέρυσι όπως η Βασιλική Τσόκολα ΠΕ86. Στην ομάδα έχει συνεισφέρει και η Δώρα Τριανταφύλλου ΠΕ79 που υπηρέτησε τα δυο προηγούμενα χρόνια στο σχολείο μας. Τα μέλη της ομάδας σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς από άλλες περιφερειακές ενότητες και σχολικές μονάδες δημιούργησαν gmail της ομάδας ώστε να αξιοποιηθούν οι δωρεάν ψηφιακοί πόροι της Google Suite και κανάλια επικοινωνίας και πληροφόρησης της σύμπραξης με τον λογαριασμό αυτό

Οι αναρτήσεις της ομάδας ξεκίνησαν από τη Διαπεριφερειακή Συνάντηση Επικοινωνίας τον Οκτώβρη του 2022 στα πλαίσια των Erasmus Days και αφορούσαν εκδηλώσεις και επιμορφώσεις. Αναδείχθηκε η ανάγκη μιας κεντρικής ροής πληροφοριών ενδεχομένως από την ιστοσελίδα ώστε να διοχετεύεται η πληροφορία στα κανάλια ΜΚΔ για να μπορεί να επιτευχθεί η ενεργοποίηση όλων των μελών της ομάδας.

Στις 14/11/2023, έγινε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση ανασυγκρότησης της ομάδας , GIG Erasmus+ Social Media Reorg, με την συμμετοχή παλιών και νέων μελών. Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης έκθεσης προόδου από την Εθνική Υπηρεσία ΙΚΥ σχετικά με τις εργασίες της ομάδας το προηγούμενο διάστημα τα οποία κρίθηκαν ικανοποιητικά. Συζητήθηκαν επίσης, νέοι, SMART στόχοι για την εντατικοποίηση της ομάδας στα πλαίσια της συμβολής της στη διάχυση των αποτελεσμάτων της σύμπραξης, την μεγιστοποίηση του αντίκτυπου τους και της βιωσιμότητας τους αλλά και στα πλαίσια και της συνεργασίας της με τις υπόλοιπες ομάδες συμβολής. Στην Συνάντηση Ανασυγκρότησης ορίστηκαν οι εκπρόσωποι επικοινωνίας της, προτάθηκε η μελέτη του οδηγού επικοινωνίας Erasmus+ Στηv συνέχεια έγινε αποστολή φόρμας ανανέωσης της επιθυμίας συμβολής στην ομάδα Social Media σε παλιά μέλη που βρίσκονταν στο mailing list της ομάδας και σε καινούργια μέλη που προέκυψαν από το γενική φόρμα συμβολής και για τις 11 ομάδες υποστήριξης GIGErasmus+ η οποία απεστάλλη στους επιμορφούμενους των πακέτων εργασίας WP4 και WP5.

Στις 16/12/2023 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση ανασυγκρότησης της ομάδας κατά την οποία ανακοινώθηκε η συλλογή των αποτελεσμάτων και κατανομή των συμμετεχόντων σε υπομάδες και καταγράφηκαν οι προτεινόμενες ιδέες.

Προτάθηκε να οργανωθούν διαβαθμισμένες καμπάνιες διάχυσης των αποτελεσμάτων δηλαδή αρχικά να ενθαρρυνθούν οι συμμετέχοντες επιμορφούμενοι να μοιραστούν τις ιστορίες εφαρμογής των μαθημάτων τους στα ΜΚΔ μετά από πρόσκληση με τρόπο που θα ορίσουν οι διαχειριστές των καναλιών.

Στη συνέχεια προτάθηκε να κοινοποιηθούν αναρτήσεις σχετικά με εκδηλώσεις διάχυσης που έχουν πραγματοποιηθεί σε ενδοσχολικό επίπεδο, σε τοπικό επίπεδο (πχ σε ημερίδα συμβούλων) σε διαπεριπερειακό επίπεδο (πχ. εκδηλώσεις ΠΔΕ Πελοποννήσου), σε εθνικό (πχ συνεδριο eTwinning , ΕΕΠΕΚ και διεθνικό επίπεδο (πχ Erasmus Days, εκδηλώσεις στις οποίες μπορεί να συμμετέχει το Europass και η Serious Games Interactive) από τους εταίρους και εξωτερικούς συνεργάτες και αποδέκτες των αποτελεσμάτων της σύμπραξης.

Please follow and like us: